"Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι"

Γιώργος Σεφέρης

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Η "αξία" των βιβλίων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσηΑναζητώντας λοιπόν πληροφορίες σχετικά με το τι διδάσκουν τα σχολικά βιβλία της εποχής μας, την προσοχή μου τράβηξε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο οπού εκεί βρέθηκαν όλες οι πληροφορίες όπου αναζητούσα. Στο βίντεο αυτό λοιπόν...
ένας δάσκαλος παρουσιάζει το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται από το δημοτικό μέχρι και το γυμνάσιο. Παρακολουθώντας το μέχρι το τέλος δεν μπορούσα να αντισταθώ στο να ξεσπάσω σε γέλια, κάτι το οποίο το μετάνιωσα μετά καθώς σκεπτόμενος συνειδητοποίησα πραγματικά το πως η ποιότητα των βιβλίων των σχολείων δεν έχει γνωρίσει  πάτο. Θα προτιμήσω να μην πω περισσότερα και να σας προσφέρω το βίντεο ώστε να καταλάβετε και εσείς για το τι ξεπεσμό μιλάμε. Σας εύχομαι καλή υπομονή!!!
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά την ιστοσελίδα Θεόδοτος

Πηγή:Θεόδοτος. Παιδεία:Καθεστώς Ανωμαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρουν οι άποψεις σας και οι διαφωνίες σας.
Ο γόνιμος διάλογος μας κάνει όλους πιο σοφούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...