"Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι"

Γιώργος Σεφέρης

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ - Γιώργος Κοντογιώργης: «Η ΝΔ ως κλωνοποιημένο ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέα Δεξιά»


ΝΔ ως κλωνοποιημένο ΠΑΣΟΚ Ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέα Δεξιά.

Η Δεξιά είναι ιδεολογικά ανύπαρκτη, δεν διαθέτει ιδιαίτερο πολιτικό λόγο, διότι δεν υπάρχει Αριστερά. Η Συριζαία Αριστερά κατέλαβε τον χώρο της Δεξιάς.
Της υφάρπασε το μνημονιακό λόγο, έχοντας εγκατασταθεί ως ο εκλεκτός εσωτερικός τοποτηρητής της διεθνούς των αγορών, και διαχειρίζεται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την πασοκοδεξιά λογική της ολιγαρχικής κομματοκρατίας. Τα σημερινά στελέχη της ΝΔ, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι γερασμένα, εκπέμπουν οσμή Μαυσωλείου. Έχουν εναγκαλισθεί το πνεύμα της εθνικά πνιγηρής πατριωτικής κομματοκρατίας, εκφέρουν τον ξεθωριασμένο λόγο ενός "γαλάζιου" φιλελευθερισμού, ο οποίος εκτεθειμένος επί μακρόν στον ήλιο του Πασόκ, συντηρεί  τη μούχλα ενός παρελθόντος που έχει περιέλθει στα αζήτητα της ιστορίας. ΝΔ και Σύριζα, ως νεοπασοκικά μορφώματα, διαγκωνίζονται επάνω στο πτώμα της ελληνικής χώρας για τη διανομή των ιματίων της.



ΠΗΓΗ: http://contogeorgis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρουν οι άποψεις σας και οι διαφωνίες σας.
Ο γόνιμος διάλογος μας κάνει όλους πιο σοφούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...