"Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι"

Γιώργος Σεφέρης

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Γιώργος Κοντογιώργης στο νέο του βιβλίο κατακεραυνώνει ΣΥΡΙΖΑ και αριστερά

Ο Γιώργος Κοντογιώργης παρουσίασε στον Ιανό το νέο του βιβλίο



Οι εκδόσεις Πατάκη παρουσίασαν στις 11 Απριλίου 2016 το καινούριο βιβλίο του Γιώργου Κοντογιώργη με τίτλο "Η Συριζαία Αριστερά ως Νέα Δεξιά" στον Ιανό. Ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου αφού παρουσίασε το βιβλίο του αποδομώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά συλήβδιν, συνομίλησε και με πολίτες. Και μόνο ο υπότιτλος «Το συντηρητικό ιδιώνυμο της αριστεράς» προϊδεάζει για το περιεχόμενο του βιβλίου.



Λίγα λόγια για το βιβλίο από τις εκδόσεις:

Στο τέταρτο κατά σειρά βιβλίο πολιτικής παρέμβασης του Γιώργου Κοντογιώργη για την ελληνική και τη διεθνή κρίση, η Αριστερά, με προέχουσα την άρχουσα Συριζαία Αριστερά, κατέχει τη θέση του πρωταγωνιστή. Στις σελίδες του ο συγγραφέας εξετάζει την πορεία της εν γένει Αριστεράς προς τη συντήρηση, στην έξοδό της από την ίδια την ιστορία και την αποξένωσή της από την πρόοδο. Συγκλονίζει η διαπίστωση ότι Δεξιά και Αριστερά αποτελούν απλώς δύο διαφορετικούς δρόμους στη διαδικασία της μετάβασης περιοχών του κόσμου της «νεωτερικότητας» από τη δεσποτεία στον ανθρωποκεντρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο συγγραφέας ανιχνεύει επίσης την απόσταση της ιθαγενούς Αριστεράς από την ιδιοσυστασία και το προοδευτικό πρόσημο του ελληνισμού και προφανώς από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρουν οι άποψεις σας και οι διαφωνίες σας.
Ο γόνιμος διάλογος μας κάνει όλους πιο σοφούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...