"Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη; Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι"

Γιώργος Σεφέρης

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ - Γ. Καραμπελιάς: "Όχι στη Αριστερά της Παγκοσμιοποίησης"

Συνέντευξη του Γιώργου Καραμπελιά στον 9.84 για τον Αλέξη Τσίπρα και το κίνημα ΑΡΔΗΝ,


Είναι λυπηρό, λέει στον 9.84, ο ιστορικός συγγραφέας και πολιτικός ακτιβιστής Γιώργος Καραμπελιάς, ένα χρόνο μετά την μεγάλη «παγίδα» του Αλέξη Τσίπρα με το δημοψήφισμα και την καταστροφή που αυτό προκάλεσε στην Ελλάδα, να υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολιτικές δυνάμεις που να μην αντιλαμβάνονται που οδήγησε αυτό και να πραγματοποιούν επετειακές εκδηλώσεις. Χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος και κυρίως εκτός παγκοσμιοποίησης, διαφορετικά με την Αριστερά της Παγκοσμιοποίησης και την άκρα δεξιά των αδιεξόδων, οι λαοί στην Ευρώπη θα καταψηφίζουν τις πολιτικές αλλά στη πράξη αυτές θα συνεχίζονται.

Είναι αδύνατον να βρεθούν 200 ψήφοι είπε για το νέο εκλογικό νόμο και παρότι η απλή αναλογική είναι το σωστό, η κυβέρνηση υπό το βάρος της κατάρρευσης της όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, φτιάχνει ένα νόμο μόνο και μόνο για την διάσωση της όπως πιστεύει. 

Επίσης, μίλησε για την διακήρυξη του Άρδην και την πολιτική προσπάθεια που ξεκίνησε το Άρδην.

Ταυτόχρονα ο Γ. Καραμπελιάς εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική Ερντογάν, που κλείνει μέτωπα με Ισραήλ και Ρωσία και αυτό γεωπολιτικά θα ξεσπάσει σε Ελλάδα και Κύπρο. Αναρωτήθηκε μάλιστα αν έχουμε καταλάβει ότι η ενέργεια με την ισλαμική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, άφησε «αδιάφορη» την Ρωσία, ως απάντηση στη μη κάθοδο του Πατριάρχη Μόσχας στη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας στο Κολυμπάρι.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Γιώργου Καραμπελιά στον 9.84:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ενδιαφέρουν οι άποψεις σας και οι διαφωνίες σας.
Ο γόνιμος διάλογος μας κάνει όλους πιο σοφούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...